De chocoladebijbel voor de chocolade liefhebber

Chocolatier boeken

Chocolade is voor de liefhebber niet weg te denken. De één koopt graag dit product de ander maakt liever zelf zijn bonbons. Wist je dat chocolade de laatste jaren steeds populairder is geworden. De chocolaterieën zijn sinds 2017 tot 2022 gegroeid met zo’n 29%. Niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat dit lekkernij heerlijk is om te eten in plaats van doorsnee snoep als alternatief. Snoep kan lekker zijn maar een lekkere reep of een paar bonbons geeft meer voldoening.

We kunnen niet meer zonder of de reep nu uit de supermarkt komt of dat je zelf een mousse hebt gemaakt. Of dat het lekkernij van de chocolatier waar je kunt kiezen uit de meest lekkerste bonbons, repen, paashazen, paaseitjes of truffels.

Wil jezelf aan de slag dan is de chocoladebijbel van auteur chocolatier Kees Raat (ISBN : 9789048844401) een aanrader. Met meer dan 150 recepten en handige tips leer je heerlijke chocolade recepten maken.

Drie chocolade boeken voor de Chocolatier


1. Chocolatier
Auteur: Hidde de Brabander

Omschrijving:
De Chocoladebijbel is voorzien van een duidelijke uitleg, handige stap voor stap fotografie en inspirerende signatuur gerechten.
Meester Patissier Hidde de Brabander deelt zijn kennis en inspiratie in dit boek over chocolade.
De chocoladebijbel is een prachtig boek en onmisbaar voor zowel de (semi) professional als de thuisbakker en chocolade liefhebber.
ISBN: 9789021572574

2. Perfecte pralines gold
Auteur: J.P. Wybauw

Omschrijving:
Het boek bevat bijna 400 recepten, geïllustreerd met belangrijke thema’s uit de reeks pralines.
Meester Chocolatier Jean Pierre Wybauw geeft in dit boek al zijn chocolade geheimen  prijs. Een prachtig boek geschikt als handleiding voor de vakman maar ook voor de chocolade liefhebber en hobbykok. 
ISBN:9789401433419

3. The Chocolatier’s Kitchen Reveal Callebaut
Auteur:  The proud collective of Callebaut Chefs

Omschrijving:
Het boek biedt chocolatiers een praktisch hulpmiddel met chocolade recepten met maar liefst boek 273 recepten van zeven Callebaut-chefs. Een boek om je op weg te helpen met je bedrijf het succesvol op te starten of verder te laten groeien.
ISBN : 9789401488624

Vergelijkbare berichten