Dresscode in het kort voor mannen

De feestdagen staan voor de deur, de uitnodiging met de “dresscode” die je hebt ontvangen voor een gezellige party, weet je nog niet helemaal wat je ermee aan moet.
Je wilt nu eenmaal als man geen flater slaan door vooral niet “underdressed of overdressed” gekleed te gaan op de party.
Om het voor jouw wat gemakkelijker te maken, volgt hieronder de dresscode in het kort.

“White Tie” (eleganter en chiquer dan “Black Tie”) wordt er van je verwacht dat je in een rokkostuum moet verschijnen.
Dit kostuum bestaande uit een zwarte double breasted pandjesjas met zwarte broek en bies.
Het vest, de hemd en de strik zijn bij “White Tie” wit, de schoenen en sokken in het zwart.

“Black Tie” ( klassiek en chic) kun je verschijnen in een klassieke zwarte smoking met een wit overhemd, zwarte sokken en zwarte schoenen, een vlinderstrikje eventueel aangevuld met manchetknoppen.

Mocht jouw dresscode afwijken doordat er op de uitnodiging staat vermeld “Black Tie Invited” of “Black Tie Optional” dan worden de regels iets wat versoepeld.
“Black Tie Invited” wordt er graag van je verwacht dat je in een klassieke smoking verschijnt bij “Black Tie Optional”  mag je zelf bepalen wat je draagt zolang het maar niet “Casual” is.

Is de dresscode “Casual” mag je zelf bepalen wat je wilt dragen zolang de kleding netjes is en er rekening worden gehouden met de locatie van de party.

Wanneer je een uitnodiging krijgt met een dresscode gaat het erom dat jij de gepaste outfit draagt op de desbetreffende party.
Je kunt natuurlijk ook altijd nog de gastheer of gastvrouw bellen voor uitleg van het desbetreffende kledingadvies.

Vergelijkbare berichten