| |

Een vers maaltje vis? zelf vis vangen is het lekkerst

Een vers maaltje vis zelf vangen is heerlijk, het smaakt nog lekkerder wanneer je deze ook nog eens hebt gevangen op je favoriete visplek. Zelf de gevangen vis grillen, bakken of barbequen met je vrienden, vismaten of kennissen tijdens een vakantie of een midweek.
Of er op uit trekken met je vis vrienden of vriendinnen te vissen in een uitstekend vismeer in Nederland of over de grens kun je compleet maken door te overnachten in een vistent, chalet of vakantiehuis en gezellig samen onder het genot van een hapje en drankje de vis gevangen vis bereiden, zijn één van de leuke dingen die de vismannen en visvrouwen bovenaan hun lijstje hebben staan.

Vissen, visgerei en je gevangen maaltje vis bereiden

vers maaltje vis vangen

De hengelsport is een leuke sport om te doen. Voor de gevorderde als voor de beginnende visser is het ontspannend en het geeft een good feeling wanneer je de gewenste portie vis hebt gevangen. De beginnende visser die van toeten nog vissen weet hoe deze hengelsport aangepakt moet worden, als welke hengel, vishaak, aas en wat heb ik überhaupt nog meer nodig voor het vissen? Kunnen vaak het beste terecht bij de gevorderde vissers die regelmatig te vinden zijn aan de waterkant of onder vrienden, kennissen, collega’s, studiematen, een familielid of via een vissers fora waar men dit soort vragen kan stellen.
Vissen is een sportieve leuke ontspannende bezigheid en postief voor de mind. Je vertoeft in de buitenlucht en wanneer je ook nog eens een natuurliefhebber bent is vissen de ideale combinatie om de dagelijkse routine te doorbreken. De hengel uitwerpen op de juiste visplek is een vereiste die boven aan de visserslijst staat als must have opgevolgd door must fish there or here.

De gevorderde visser weet als geen ander met welke regels en wetten zij te maken krijgen, de beginner denkt er vaak te makkelijk over en reageert hier laconiek op: het zal allemaal wel maar om te mogen vissen heb je de VISpas nodig.
De VISpas kun je online bestellen bij de hengelsportvereniging zij hebben ook de handige app van de vereniging: de “visplanner” waar je kunt zien waar je mag vissen.
Stiekum nachtvissen voor een paar lekkere karpers is er ook niet bij daar heb je ook toestemming voor nodig “de NachtVIS toestemming” zo ook voor het gebruik van een derde hengel. Karpers vangen in de nacht is leuk om te doen, het vergroot de kansen op een mooie visvangst. Karpers kun je het beste vangen in de nacht en bij het krieken van het ochtendgloren. Ze zijn dan het actiefs wat de visvangst vergroot en voordat je het weet heb je een mooie karper gevangen.
Een lekkere karper bereiden op de barbeque of in de pan met wat groenten smaakt heerlijk! er zijn een aantal recepten die je online kunt vinden.
Eet smakelijk.

Vergelijkbare berichten