Frame de kampioen onder de duurzame top denims

Frame het modemerk sinds 2012 bekend om zijn collectie in denim, katoen en kasjmier. Zich inzet voor duurzame handgemaakte denim tot het aanbieden van confectie gemaakt in de best natuurlijke materialen. Zal volgens The Industry Fashion op 21 oktober zijn nieuwe duurzame biologische afbreekbare jeans presenteren en vertegenwoordigd wordt door het Russische supermodel Natasha Poly.
Het modemerk bekend om zijn duurzame denim zoals o.a. “Le One” gemaakt van biologische katoen volgens OEKO-TEX® keurmerk. Is Frame de samenwerking aangegaan met de duurzame denim fabriek Candiani.

Candiani de duurzame denim fabriek

Candiani bekend als de meest duurzame denim fabriek is sinds 1938 actief op het gebied van denim en werkkleding. Door zijn 75 jaar aan ervaring is dit bedrijf gegroeid tot de Premium Denim Industry en leider op het gebied van duurzame denimstof. De denim fabrikant staat bekend om zijn verantwoorde productie en zorg voor milieu waaronder het bekende Corova® merk.
Candiani produceert met innovatieve technologieën een plantaardig garen verkregen uit natuurlijk rubber een denimstof. De biologische afbreekbare denimstof wordt gemaakt zonder afbreuk te doen aan de elasticiteit, fysieke kwaliteiten en duurzaamheid van de jeans.

De nieuwe biologische afbreekbare jeans in de Frame collectie

De op 21 oktober innovatieve denim gepresenteerd door Frame waarvan de denimstof vervaardigd is door de duurzame denim fabrikant Candiani is een jeans die voor 100% bestaat uit Tencel draden.
In de jeans zijn metalen verwijderd en daarvoor in de plaats gekozen voor het opsieren van geborduurde drivets en gerecyclede slijtvaste toch eenvoudig te verwijderen knopen.
De zakken en labels van de jeans zijn vervaardigd van biologisch of van gerecycled katoen.
De hanglabels aan de jeans zijn vervaardigd van gerecycled papier de inkt op het hanglabel is vervaardigd op soja basis.
De denims bevatten een QR code met als doel informatie te verschaffen over de impact en fabricage van het product om uiteindelijk labels en hanglabels te verwijderen ten opzichte van de ecologische voetafdruk.

De prachtige comfortabele biologische afbreekbare jeans van het modemerk Frame is vervaardigd in stretch en super stretch stoffen (ROICA V550). Een duurzame jeans in een prachtige denim look.

Vergelijkbare berichten