|

Een dikke buik is fout, afvallen en een goede voedingsgewoonten zorgt voor een gezonde levensstijl

De appel of de bekende bier buik ” de dikke buik ” van mannen is een onderwerp waar jij het mischien liever niet over hebt tijdens een lunchpauze. Vooral niet wanneer je buik het mikpunt is van jolige grappen van je collega’s. Wanneer je het type man bent die niet graag zijn buik laat zien of waarvan deze te duidelijk in zijn omvang aanwezig is kan het voor jou een heikel punt worden om er luchthartig mee om te gaan. Sportieve collega’s die gekleed gaan in trendy mannen kleding en vervolgens tijdens de koffie pauze hun sportieve scores laten zien en te horen is hoe hun gemeten fitheids gehalte was gemeten met hun stoere mooie garmin horloge.
Kun je je wel bedenken dat een openstaande of te strakke boordsluiting voor hen geen issue is terwijl jij je oncomfortabel voelt in je te strakke overhemd.

Een buik is tegenwoordig oké, wanneer je om je heen kijkt zie je dat de mens in de loop der jaren in enkele kilo’s gegroeid is. Leuk of niet het is ook geen probleem meer om een maatje meer in de kledingwinkels te bemachtigen. Toch heeft het ook een keerzijde je kunt je niet geheel naar wens kleden, het staat net niet of de afkledende kleding staat net wel maar vindt je de print of de modestof niet mooi en je buik blijft hoe dan ook in de weg zitten.
Het luierende zittende leven op de onderuit zittende hangsofa maakt het er niet gemakkelijker op om op te staan om een biertje te pakken uit de koeling. Hoewel je het een prima keuze vondt voor dat je een paar mooie marine blauwe of bruine instappers hebt gekozen omdat het strikken van de veters je niet goed meer afgaat en je hier en daar onbewust kreunt tijdens het bukken om iets op te rapen, begint het je te dagen dat het beter is om te gaan afvallen.

Afvallen is iets daar moet je zin in hebben en hebt je moed voor nodig

Bij de één gaat dit nu eenmaal gemakkelijker af dan bij de ander.
Je kunt jezelf voornemen om morgen de start te maken om te gaan afvallen prima, uh ja maar je kunt jezelf ook inzage gaan geven in je voedingspatroon voordat je bewust gaat afvallen. Dit geeft meer houvast en draagt bij dat je het volhoudt en op gewicht blijft en niet terugvalt in oude gewoontes ook na het afvalproces.

Registreren is de key
– hé bah maar daar heb ik geen zin in!
Dan moet je zin maken!

Afvallen snoepen voedingspatroon
Koffie ja lekker, koekje nee dank je wel.

Door je voedingspatroon voor één week te registreren inclusief wat je eet, drinkt en snoept in het weekend zet je een stap in de goede richting. Je registreert wat je dagelijks eet, drinkt en snoept na een week is er een inzage te zien je zogeheten te foute voedingspatroon.
Het is de bedoeling om met deze registratie een goed overzicht te krijgen wat je daadwerkelijk op een dag en uiteindelijk over een week eet, drinkt en snoept en kunt zien wat jouw voedings valkuilen zijn waarop je terugvalt in moeilijke momenten of dat je het product net iets te lekker vindt en besluit er nog eentje te nemen.

Let op dat je niet stiekum tijdens de registratie week je voeding gaat minderen door niet meer te snoepen of die twee glazen bier of wijn die je’ s avonds drinkt niet meer tot je te nemen. Uiteindelijk is voor het slagen van het afvallen dat je weet wat je aan voeding naar binnen krijgt om te kunnen zien wat jouw voedings valkuilen zijn waar je een teveel van binnen krijgt aan slechte voedingsgewoonten. De slechte gewoonten zijn een onderdeel in je dagelijkse voedingspatroon wanneer je daarmee om kunt gaan draagt dit bij tot een gezonde voedings leefstijl. En niet alleen voor de periode waarin je afvalt maar ook voor de periode om op gewicht te blijven.

Kcal tellen is een onderwerp waarmee je een hoofdpijn dossier kunt ontwikkelen. Althans er zal ongetwijfeld een doelgroep zijn die kcal tellen ontzettend leuk vinden om te doen. Ongetwijfeld is er ook een groep die het handig en vooral niet leuk vinden om dit te doen en er kriegelig van worden.
Om het wel handig en leuk en interessant voor je te maken kun je kiezen voor een kcal app, die je aanspreekt de kcal registreert of je houd je vast aan een voedingsschema die past bij jouw voedings leefwijze. Vergeet niet iemand met een zware lichamelijke arbeid heeft nu eenmaal meer kcal nodig dan iemand die op kantoor werkt of een zittend leven leidt. Probeer gezonde voeding tot je te nemen wanneer je een vet of suiker goeroe bent kun je ervan uitgaan dat het wennen is om ongezonde vetten, zoete happen als koekjes, gebak, frisdrank met suiker en snoep niet meer tot je te nemen, althans te downgraden naar een gezond level.

Voeding is ongezond wanneer het te veel is: te veel verzadigd vet, te veel suiker, zout, alcohol, overmatig eet und so weiter. Je valt niet alleen af door te sporten door je voedingswijze en levensstijl aan te passen ben je al aardig op de goede weg naar een gezondere levensstijl.

Vergelijkbare berichten