Groente eten is vies

Elke dag hetzelfde “GROENTE” op je bord.
Voor jou geen groente, want groente is vies!
Dit smaakloze goedje laat jij over aan Bear Grylls, je weet wel die Ultimate Survivaller altijd opzoek in de wildernis naar eetbare planten en krioelende insecten. Hij de power om te overleven en jij bankhangend bescheurend om zijn daden. Waar jij kokhalzend moet toezien hoe hij zijn levend gevonden maaltje kauwt en vervolgens door zijn keelgat laat glijden. De woorden Gadver en wát Goor vliegen non-stop uit je keel met in je linker-, een zak chips en in je rechterhand een bier.

De definitie groente is voor jou nasty!
Niet aan beginnen dus, dan leef je blijer en het woord gezondheid wat moet je daar nu mee?
Nee, jij schuift het liefst linea recta je bord opzij om plaatst te maken voor een patatje oorlog. En dat is het hem nou juist dat is fout…, fout…, fout…
Want wil je ervan binnen niet uitgaan zien als een “Billie of Bessie Turf”, je weet wel die dikkerds, geen zin in  lichaamsbeweging wel in taartjes en alles aten wat bomvol zat met foute calorieën en voedingstoffen.
Dan wordt het tijd om over te schakelen naar krachtvoer voor je lichaam. Voeding met de juiste voedingstoffen waar je actief en fit door gaat voelen.

Stop! en vergeet de heerlijke geurende vette snacks uit de fastfoods, de vlees gebakken tennisballen uit de snackbar en start vandaag.
Want…, groente is één van de onderdelen van voeding die bijdragen tot een gezonde levensstijl.
Nu komt er een heikel punt voor jou waar jij natuurlijk  je neus bij optrekt: ja.., ja.., Groente Moet Je Leren Eten”. Tuurlijk is het niet altijd lekker, dus voor jou de missie “maak jouw groente ratjetoe lekker(der)”.

Je kent het wel:  je eet met lange tanden wanneer dat maaltje met spruitjes naar je lonkt.
Hoe ga je dat opeten? heel simpel doe de meng methode: een gemakkelijk methode speciaal voor jou als moeilijke groente eter. Meng alles door elkaar, net zolang totdat dat overheersende groentesmaakje waar jij zo’n hekel aan hebt minder proeft.
Om aan een groente te wennen wat niet lekker is, kun je dit gemakkelijk maken door te mengen.
Meng of prak je groente door de aardappelen, vlees en jus. Vindt je het nog een ratjetoe van nou laat maar, voeg voor mij part een sliert tomaten ketchup boven op. Door goed te mengen zal het eten van deze groenten je een stuk gemakkelijk af gaan.

Het is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Het is misschien toch niet jouw ding om te gaan mengen en prakken. Maar je wilt toch proberen om groente te leren eten, begin dan met snack groente.
Groente eten is goed voor je lichaam ze bulken van van de vezels, vitaminen en mineralen.
Voedingsstoffen die goed zijn voor je gezondheid om je fit en gezond te voelen.
In snoep zitten deze voedingsstoffen niet, eet een tomaat wanneer je trek krijgt in snoep.
Want… van snoep krijgt je alsmaar meer trek in snoep en koek.
Jammer, jammer…, in snoep zitten foute suikers die zorgen: voor een stijging in je bloedsuikerspiegel, waar je trek en eetbuien van krijgt. Daar ga je van snacken en nog eens snacken
Moeite of geen trek om een tomaatje of snackgroenten te eten?
Probeer het beetje bij beetje begin bij 1 x per dag.

Vergelijkbare berichten