Je foute eetdrag aanpakken en langzaam afvallen

Om op een gezonde manier af te vallen is het belangrijk dat je er een gezonde levenswijze op na houdt.
Een gezonde levenswijze is dat je regelmatig beweegt, gezond en gevarieerd eet,  voldoende rust neemt. Slechte producten uit je voeding verwijderen en gezonde producten toe te voegen.

Probeer geleidelijk aan af te vallen, hierdoor zul je misschien niet zo snel afvallen maar door niet meer dan 1 kilo per week af te vallen, zul je dit afvallen veel langer volhouden, waarbij je ook nog eens goed voelt en geen last zult hebben van eetbuien of flauw voelen doordat je te weinig voeding tot je hebt genomen.

Door langzaam af te vallen en je te houden aan een gezonde levenswijze, zul je niet snel terug vallen in je slechte eetgedrag en is het afvallen ook gemakkelijker vol te houden.
Een juiste levenswijze om af te vallen is; een voeding met voldoende voedingsstoffen, voldoende beweging en rust.
Gevarieerde voeding met voldoende voedingsstoffen is energie voor het lichaam.
Door voldoende energie binnen te krijgen zul je beter kunnen sporten dan wanneer je lichaam slecht wordt voorzien aan energie.
Door de combinatie van voldoende energie en beweging zal je stofwisseling omhoog gaan, waardoor je juist weer beter zult afvallen.
Beweging is ook leuk om te doen en draagt bij tot je gezondheid.

Je kunt op verschillende manieren aan beweging doen waardoor je gaat afvallen.
Door onder andere thuis op de hometrainer te gaan fietsen of buiten in de buitenlucht te gaan wandelen, hardlopen of fietsen.
Maar ook fitness, zwemmen, zumba of een teamsport als voetbal, handbal en korfbal zijn leuke bezigheden om te doen waarbij je ook nog eens van af kunt vallen.

Bij het afvallen is de duur en intensiteit van de beweging belangrijk, wanneer je regelmatig intensief traint zul je merken dat je regelmatig gemakkelijk afvalt. Hierbij is wel belangrijk dat je voldoende gevarieerd eet. Jezelf niet gaat uithongeren door een slecht dieet, maar juist gezond eet die voldoende energie bevat zodat je stofwisseling hoog blijft, waardoor je gemakkelijker zult afvallen.
Slechte diëten zorgen ervoor dat je niet voldoende goed kan presteren, door juist voldoende te eten kun je ook beter bewegen.

Vergeet de eenzijdige- honger diëten, de foute vette, zoete snacks etc.
Let op de gezonde keuzes die verkrijgbaar zijn, bekijk de voedings- en energiewaarden die staan vermeld op de verpakkingen.
Zodat je verzekerd bent dat je een gezonde keuze koopt.

Wil je weten wat een gezonde gevarieerde voeding inhoud kun je bij het voedingscentrum de schijf van vijf bekijken. Daar wordt duidelijk uitgelegd welke producten in de dagelijkse voeding voor moeten komen.

Vergelijkbare berichten