Je haar behandelen in de winter

Je haar heeft heel wat te lijden in de koude winter.
Door het koude weer en de vaak te droge warme binnenlucht wordt je haar kwetsbaar van.
Het is vaak statisch en droog en ook nog eens moeilijk in model te brengen zonder de juiste verzorgingsproducten voor je haar.

Wil je jouw haar goed verzorgen is het belangrijk dat je dode haarpuntjes regelmatig af laat knippen en goede haarproducten gebruikt zeker wanneer je het regelmatig verft en stylet.
Een goede shampoo en conditioner zijn belangrijk voor je haar, het zorgt ervoor dat je haar niet verder uitdroogt en dat het vochtgehalte in je verbeterd wordt. Wanneer je haar gaat wassen probeer dit te doen op handwarm water om uitdrogen van je haar te voorkomen, heet water zorgt er nu eenmaal voor dat je haar verder uitdroogt.

Wil je jouw haar eens lekker goed verzorgen in de winter dan kun deze behandelen met een heerlijke masker of serum, je haar zal van deze behandeling opknappen.
Haarmaskers zorgen ervoor dat je haar intensief gevoed wordt en dat dof beschadigd en droog haar herstelt wordt, een serum beschermt je haar tegen de hitte van de fohn, stijl-, en krultang.  Je haar krijgt dat extra beschermend laagje over het haar.
Probeer in de winter je haar zo min mogelijk heet te belasten door niet te veel te gaan stylen met fohn of krul- en stijltangen. Door de hitte dat je haar verder uitdrogen en beschadigen.

Wanneer je in de winter vaak last hebt van statisch haar, kun je een een shampoo gebruiken met anti-statische werking, deze shampoos zorgen ervoor dat je haar minder statisch wordt.
Probeer ook je kleding wat aan te passen door minder  wol of acryl te dragen, deze kledingsstofffen veroorzaken nogal eens eens statisch werking.

Vergelijkbare berichten