|

Modekleuren voor mannen winterseizoen 2013 – 2014

modekleuren voor mannen

Modekleuren voor mannen
Het kleurenpalet is voor de mannen als vrouwen “verrassend opvallend”  te noemen met zijn kleurvariëteit prachtige diepe, felle en mooie natuurlijke zachte kleuren voor het herfst en winterseizoen 2013/2014.

Modekleuren Pantone
De modekleuren die samengesteld zijn door Pantone zijn afgestemd op de herfst en het winterseizoen 2013. Pantone staat al meer dan 20 jaar bekend om zijn gepubliceerde kleurcoderingen waarbij zij de belangrijkste kleurtrends uitbrengen naar aanleiding van de ontwerpen van de “New York Fashion Week”.

Unisex kleurenpalet
Uit het samengestelde verslag van de NYFW gebruikt Pantone de meest belangrijke kleuren voor het seizoen herfst en winter 2013. Het seizoen staat voor een gevarieerd unisex kleurenpalet.
De kleuren komen zowel voor de vrouwen als mannen overeen met één uitzondering waar het mannenpalet spreekt van de kleur Beaujolais in plaats van de vrouwelijke kleur Vivacious. Beaujolais is een kleur die staat voor een elegante mannelijke herfstlook.
De overige kleurvariëteit van het mannelijk kleurenpalet is levendig, gedurfd, temperamentvol en rustig.
De modekleuren zijn gevarieerd te combineren met verschillende kledingstijlen zodat je telkens een andere look kunt creëren, wanneer je dit wilt.

De mannelijke modekleuren zijn:
Emerald (groen), Mykonos Blue (blauw), Acai (paars), Samba (rood), Koi (oranje), Deep lichen Green (grijs/groen), Beaujolais (paars/fuchsia), Turbulence (grijs) en Carafe (bruin).

Modekleuren mannen volgens de CSI kleurennormcsi modekleuren man 2013-14

Het kleurenpalet voor de mannen voor het winterseizoen 2013-2014 zijn volgens de CSI kleurnormen, “basic met rustige kleuren, koele kleuren en warme kleuren”. De basic kleuren bestaan o.a. uit grijs, winterwit, camel en chocolade. Voor een stoere koele look kun je kiezen uit de kleuren; loden, blauwspar, delfts blauw, kobalt en inkt.
Wil je een gedurfde kleurrijke look dan kun je als man o.a. kiezen uit de kleuren als oud roze, rozijn, bordeau, rood, roest, ontbijtkoek of geel.

Vergelijkbare berichten